vrijdag 19 februari 2010

De mensen maken het land

Noem het een wereldstad, een metropool. Pitoresk? Nee, alles is hier groot. Gigantische avenida´s, bibliotheken, restaurants, steaks, grote afstanden, je loopt je hier het laplazarus. Maar al met al een zeer fijne en sfeervolle stad. De porteños (mensen die wonen in BA) zijn een mix van Spanjaarden, Italianen en de inheemse bevolking. Een prima combinatie van temperament, genieten, lekker eten en cultuur. De mensen maken het land en dat is in Argentinië zeker het geval.

We hadden in het begin nogal de neiging, om volgens het Nederlandse tempo, veel te veel in één dag te doen. Zo hebben we al vele mooie wijken gezien. La Boca bekend van de kleurrijke pandjes, Boca juniors en Maradona niet te vergeten. Een voetbalwedstrijd bijwonen staat nog op het programma. Verder Recoletta, een chique wijk waar een begraafplaats is met gigantische graven waaronder die van Eva Perron. En nog vele meer. Uiteraard hebben we ontzettend veel gewinkeld aangezien dat ene roze stringetje wel erg eentonig werd... Wat bij ons beide veel indruk heeft gemaakt was de Tango show in Café Tortoni. Daar spatte het Spaanse en Italiaanse temperament vanaf. Prachtige vrouw met een net iets te dikke anti-held als partner, maar ontzettend goed. Echt een aanrader.
Na al het gewandel, de metro´s en taxi´s hebben we weer heerlijk braaf de fiets gepakt, (hoewel levensgevaarlijk ze rijden hier als een stel malloten) om door het Ecologische park te fietsen. Onze eerste ontmoeting met wildlife: Cavia´s, groene slang en een hoop vogels.

We hebben inmiddels een ander hostel in Palermo, een wijk met vele parken, hippe bars en restaurants waar we dan ook een Ribeye steak van 700 gram met alles erop en eraan hebben genuttigd. Als voorgerecht Provoleta. Heerlijk. Naast het vele lekkere eten hebben we de zaterdagavond weer stevig doorgehaald. We maakten al heel snel contact en voornamelijk met Argentijnen. Echt zeer gezellige en behulpzame mensen. Vooral tegenover Nederlanders. We liggen hier erg goed, onder andere doordat Nederland het enige land was dat weigerde deel te nemen aan het WK voetbal in ´78 , vanwege de Junta en het verdwijnen van mensen. En Maxima niet te vergeten! We zijn al uitgenodigd om bij iemand te komen eten, we werden uitgenodigd voor een percussiefestival en we hebben die diezelfde nacht... uuhm ochtend nog met een dame afgesproken in een afterclub om een uur of 7:30. Muy interesante.
Bibliotheek in oud theater

Carnaval in Buenos Aires is niet zo heel groot en uitbundig, maar de carnaval duurt hier 40 dagen, dat wil zeggen 4 weekenden. De place-to-be in Argentinië is blijkbaar Gualeguachú. Daar hebben voor komend weekend bustickets voor geboekt. Alle hostels en hotels zitten al vol, maar we komen de nacht wel door.
Murga (dans en muziekgroep) tijdens carnaval
Hasta el proximo semana!

P.S.
We´ve got´em! De backpack van Antoinetta is weer terecht. Salud!

5 opmerkingen:

  1. Schatties!

    Wat hebben jullie het toch goed daar! Enige jaloezie bereikt... Carnaval heb ik overleefd, paar mooie feestjes gehad. Ik was een prinsesje van wereldklasse, ik zal je een foto mailen. Verder natuurlijk de gebruikelijk naweeen van de carnaval. maar ach ja, ik zal het ooit weleens leren. GENIET!

    xxx

    P.S. An, Heb je al moeite met kiezen wat je aan wil doen?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. He ro,

    Mochten jullie naar een match van Boca gaan, zou je dan wat extra foto's kunnen maken voor onze site. (psvzuipsite) En als het mogelijk is wat sfeerbeelden / filmpjes. Aangezien we deze dan met jou toestemming op onze site kunnen zetten. Doet het namelijk altijd goed. En sjaaltje / shirtje / of petje zou ook gaaf zijn als je die kon meenemen. Mocht het qua reizen lastig zijn dan lekker laten zitten ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hee lullo
    Nederland is 2e geworden tijdens het WK '78 in Argentinie. Dus niet heeft deelgenomen??? Freek de Jonge wilde dat Nederland niet ging misschien.
    Een mooie trip toegewenst.
    Winkelen kun je ook goed op rico.nl als je het stringetje beu bent.
    gr Michel van Ricoh

    BeantwoordenVerwijderen
  4. leuk dit mailtje met deze blog page in mijn post vak
    Ik zag hem vandaag pas vandaar de late reactie.
    maar leuk blog en hopelijk ook een exiting adventure
    groetjes aan antoinet
    maria

    BeantwoordenVerwijderen
  5. He Ro,

    Jij naar het voetbal. Jij was toch die (ex-)collega die riep, als wij bij de lunch uitgebreid het voetbalweekend aan het doornemen waren, 'als ik ergens een hekel aan heb..'!?!
    ;-D

    Geniet ervan, Ben je uitendelijk nog bij Boca Juniors geweest? Lijkt me inderdaad een 'must-been'in Buenos Aires.

    Geniet ervan,
    groeten van de 4e van Bolduc!
    Jan

    PS. Nederland deed wel mee aan het WK'78 en verloor de finale van ... Argentina.

    BeantwoordenVerwijderen