dinsdag 9 februari 2010

Hola Buenos Aires

We zijn er weer. Stopcontacten in de douche, bagage zoek, 1e nacht gigantisch doorgehaald. Yep, onze trip is begonnen. Vanuit de lucht werd duidelijk dat Buenos Aires een zeer indrukwekkende en vooral grote stad is. Brede Avenida´s, mooie mensen, steaks, tango en alles wat we nog ontdekken gaan.

Toen we als laatste nog bij de bagageband stonden, bekroop ons het gevoel dat we de komende dagen wat langer in dezelfde kleren/ondergoed zouden gaan lopen/zweten... Hmmm. Ach ja, we hebben de tijd en we hadden allebei gelukkig een reservesetje kleding in onze daypack. Scheelt ook weer met sjouwen. Aangekomen in het hostel waren twee vrienden (Jeroen en Boris alias el Casanova, onze bor, el borrel) van ons uit Nederland het welkomstcomité en zij hadden inmiddels een kamer voor ons geregeld. De eerste cerveza´s een feit. Het was een uur of 2 toen we de stad in gingen voor het eerste terrasje waarna we vervolgens met de taxi naar een club gingen.
Annie gooide de deur van de taxi open, waarmee de spiegel van een passerende taxi er vanaf vloog. Een vriendelijk ´perdona señor´ van mijn zijde was voldoende. Hoewel Antoinet en ik al bijna 48 uur op de been waren, hield de muziek ons nog aardig bezig. In de club waren ook een aantal Brazilianen uit het hostel waar we achteraf in het hostel nog tot en uurtje of 7:30 mee hebben doorgetrokken. Je zult begrijpen dat we de volgende dag niet overdreven veel meer hebben gedaan. Boris en Jeroen zijn op doorreis gegaan naar de Iguaza watervallen.

Dag drie hebben we onder andere het shoppingcenter verkend en op het station nog gezellig een broodje chorizo van de BBQ besteld. ´s-Middags sushi met een chardonnay (ja, nu is het nog vakantie...) aan de haven. Toen we vervolgens langs de Puerto Madero liepen, kreeg ik enorme last van uuh... Een dixie in het park deed uitkomst. Dat broodje chorizo kwam er met een noodgang weer uit. Een wijze les. ´s-Avonds was mijn bagage terecht, die van Antoinet was nog steeds zoek.

Aangekomen in ons nieuwe hostel bleek er een (gebruikte) roze string in de badkamer te hangen. Het zijn die kleine dingen die het reizen zo bijzonder maken. We vroegen nog aan de receptionist of die van hem was, maar die wist van niks. Dezelfde dag hebben we de markt op San Telmo bezocht. Allerlei antieke prullaria en tango dans en muziek. Vandaag was de wijk Palermo aan de beurt. Prachtige parken, lekker burgerlijk op de fiets en we hebben nog een paardenrace gezien. Zo, welterusten.

6 opmerkingen:

  1. Schatties,

    Heerlijk zo gedetailleerde update! Mijn mondhoeken zijn aardig gekruld. Hier is het weer koud, valse bommelding op Den Bosch centraal, carnavalskleding in de aantocht... Shalalie, Shalalala... We zijn weer onzettend blij met onze inzending voor het Songfestival... Kortom nog niets gemist dus... Lekker he An dat jij je tas nog niet hoeft te sjouwen... Geniet er nog maar ff van zolang het kan!

    xxx

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hey hey ;)

    hahaha wat een hilarische gebeurtenissen! Rondvliegende spiegels en stringen.... dat wordt nog wat met het carnaval daar bij jullie! ;0

    Kus Irene

    BeantwoordenVerwijderen
  3. he wereld reizigers, net terug van het werk, paar bierjes op en toch wel zin om te carnavallen. Morgen nog een paar uurtjrs werken en dan klaar maken voor de wintersport. lekker begin zo, hopen dat annie d'r onderbroeken nog vind.

    Bas

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Haa Ro en Annie!

    Kei leuk om jullie je volgen tijdens jullie rondreis door Zuid Amerika!
    Het verhaal is echt mooi geschreven, kei leuk om te lezen! Ben nu al benieuwd naar de volgende..
    Heel veel plezier nog en geniet ervan!

    Dikke kus,
    Manon

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Haaaaaaii liefste schatten! Is de koffer al weer terug? Of loopt Annie nog steeds in het (gebruikte) roze stringetje? HAhAHahaAhaAA..
    Marjon heeft jullie al geupdate zie ik. Nog een toevoeging : Frank heeft een kat gekocht die van een wilde kat afstamt en huuuuugggeee wordt :-)
    Bas heeft een koffer vol met post, cadeautjes en geld gehad voor zijn B-day. Hij was heeeeeeeel blij!
    Heel veel fun daar schattekes!
    Doooeeeeggggg!!!! LOV & PEACE ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ha Ro en Annie,

    Ik wilde jullie efkes laten weten dat onze zoon is geboren...Simon!

    Debby en Simon maken het goed. Vaders raakt langzaam aan uitgeput ;)

    Nog veel plezier in Zuid Amerika en vergeet natuurlijk Puerto RicoH niet! Hahaha...

    Groeten,

    Johan Tiebosch

    BeantwoordenVerwijderen