zaterdag 27 februari 2010

Carnaval in Gualeguaychú en de Delta

Carnaval in Zuid-Amerika is een onderwerp waar je vooral niet te veel woorden aan vuil moet maken. Ten eerste is het niet te beschrijven en ten tweede zijn de foto´s vele malen leuker. Bij deze doe ik toch een bescheiden poging.

We hadden in Buenos Aires al een aantal kleinschalige carnavals murga´s gezien, maar dat was nog niet het bruisende Rio-achtige carnaval waar we stiekem natuurlijk een beetje op hoopten. Meerdere Argentijnen wisten ons te vertellen: Go to Gualeguaychú! Bustickets gekocht en zonder verder iets te regelen of boeken zijn we gegaan. Gualguaychú is een klein stadje dat langs een rivier ligt waar het feestgedruis ´s-middags al op straat begon. Buiten Argentijnen komen er nauwelijks buitenlandse toeristen, laat staan Nederlanders, wat het geheel natuurlijk nog veel leuker maakte. Inmiddels waren we in het bezit van een kamer en tickets voor het CorsoDromo (een soort straatpodium) waar het zich ´s-avonds allemaal zou afspelen. Ik weet niet hoe in het in Rio is, maar het zag er verdomt lekker... uuhm goed uit!

Zie hier de foto´s:




Oeh lalah...


Moe en voldaan van het carnaval en het gezellige maar drukke Buenos Aires, vonden we het tijd om eens lekker een paar dagen te relaxen. En waar doen de porteños dat, in het plaatsje Tigre en de omliggende water Delta (de op drie na grootste ter wereld).
Een prachtig mooi waterlandschap met mooie natuur en vooral eindelijk een beetje rust. We gingen met het lokale bootvervoer (90 min.) naar onze bestemming Los Pecanes. Een schitterend gelegen huis met bungalows, niet te fancy, gerund door een man die er uitzag als een oude zeerover en zijn vrouw. Het is voor mij en Antoinet erg moeilijk om niks te doen, maar geloof me, het is ons bijna drie dagen gelukt. Alles werd geregeld, ontbijt, lunch, diner met wijn alles erop en eraan. Een zwerm kolbrie´s om het huis, gratis kanoën en we zijn nog met een motorboot door de Delta heen gevaren.

We hebben hier absoluut niks te klagen, sterker nog het is hier heerlijk. Na dit weekend gaan we verder richting het zuiden. Lekker aan het strand liggen en wellicht een aantal kitesurfspots checken. Hoe vaker we hier met de Argentijnen over hun land praten, begint ons steeds meer door te dringen dat dit een land is waar je de tijd voor moet nemen. We zijn nu 3,5 week onderweg, hebben nog niet veel afstand afgelegd, maar des te meer meegemaakt. Alles op het gemak en we plukken de dag.

3 opmerkingen:

  1. Ja hoor, Antoinet als Carnavaleske, Argentijnse deerne zeer geslaagd....Maxima kan er nog veel van leren...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. wel heel speciaal het carnaval in zuid amerika ik ken mensen die er van dromen dat ooit mee te maken
    en jullie hebben het dan maar mooi gedaan .
    Laszlo is er in zijn nopjes met je pc antoinet.

    greetz Maria jordi en laszlo

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wow antoinet! Staat je goed die veren!! ;)
    ziet er prachtig uit allemaal !!!

    kusssss van irene en karel

    BeantwoordenVerwijderen