zaterdag 13 maart 2010

Playa´s, Pescado en Pinguins

Vanuit onze ´thuisstad´ Buenos Aires zijn we met de bus vertrokken richting de Argentijnse stranden. In Nederland vertelde Sjim (een goede vriend van ons) dat een aantal vrienden van hem een bar runnen in Lucila del Mar, die zouden het vast leuk vinden als we langs zouden komen, konden we gelijk de groeten doen. Pinamar lag (op kaart...) op acceptabele afstand van Lucila, dus hebben we de bus genomen naar deze jetset badplaats. Buiten het feit dat er ook een kitesurfstrand is, maar geen wind, voldeed Pinamar niet geheel aan ons verwachtingspatroon. Ok, jetset qua huizen, maar voor een paradijselijke strandvakantie hoef je niet persé naar Argentinië. Uiteraard heerlijk gegeten, vis (pescado) voor de verandering. Aangezien fietsen naar Lucila del Mar wel erg enthousiast bleek (60 km!), hebben we na 2 dagen Pinamar de bus gepakt op zoek naar de bar van Mati en Merchi.

De bar hadden we snel gevonden, echter gesloten en geen Mati. Uiteindelijk hebben we elkaar later getroffen, persoonlijk de groeten gedaan en vrolijk met zijn vieren de avond in zijn bar doorgezakt. Erg gezellig. En Sjim, bij deze krijg je de groeten terug.


Mar del Plata was onze volgende bestemming. Grote stad aan zee met de gezelligheid van een badplaats. Hier kun je je echt kostelijk vermaken. Eén van de hoogtepunten waren de zeeleeuwen in de visserhaven. Die zwemmen en leven daar op en om de kade. De beesten stinken, brullen, zijn nog te lui om moe te worden. Dit stelletje blaaskaken bij elkaar is echt net een klucht, prachtig.

De eerste lange busrit (17 uur) was naar Puerto Madryn. Dit is een stad in de buurt van Peninsula Valdes, een beschermd schierland bekend om dieren als Walvissen, llama´s, zeeolifanten, zeeleeuwen, pinguins, vossen, armadillo´s en met een heel veel geluk zelfs orka´s.


Voor de walvissen zaten we niet in het juiste seizoen, dit was bekend, als je zolang op reis gaat kun je nu eenmaal niet op elke plaats in het juiste seizoen zitten. Zie de foto´s voor het overige wildlife. Heel fraai om die eens in het echt te zien (Artis niet meegerekend).
Momenteel bevinden we ons in Trelew, een stadje gesticht door mensen uit Wales en uitvalsbasis voor Punto Tombo. Daar vind je de op één na grootste pinguinkolonie van de wereld. Ook dit beschermde gebied ontkwam niet aan een bezoek van ons. Echt gaaf, zelfs nog een zelden te spotten struisvogelachtige gezien.

We zijn net terug van een bezoekje aan Gaiman, buiten de high tea (wales style) is de enige attractie hier de lokale bevolking, die in sommige gevallen duidelijk een combi is van mensen uit Wales met Inheems (lees: Lelijk).
Onze trip voelt tot nu toe aan als een heerlijke lange ontspannen vakantie, maar daar gaat op zeer korte termijn verandering in komen. Hongerig naar wat meer actie! We vertrekken namelijk richting het avontuur, het einde van de wereld, Ushuaia. Volgende keer weer meer...

4 opmerkingen:

  1. Hoi Luitjes, ziet er tot nu toe gaaf uit. Live your life !!Hier gaat alles door en jullie kunnen je daar nog wel een beeld bij vormen ;-) De loterij gaan we afsluiten. Afgelopen keer hadden we E200 opgehaald en ierdereen krijgt nu eindelijk wat, al is het maar E10,00. Jouw deel gaat in de afdelingspot waar volgens betrouwbare bron nog wat ontbrak. Wens jullie nog een fantastische tijd, a lot of fun and a safe trip !! Groet, Marco en Jeannette

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hebben ze ook pinguins op non-hoogte ?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Yo,

    Zit er allemaal prima uit, zeker nu ik hier op mijn bureaustoel zit achter de pc :p

    Mooie fotos ook :p

    Have fun en we volgen jullie....

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Heej mensen van het goede leven,
    Fijn om te zien dat jullie het zo naar je zin hebben! We missen jullie wel hoor!
    Heel veel plezier nog!
    Dikke kus marjolijn

    BeantwoordenVerwijderen